İple yüz germe, yaşın ilerlemesiyle birlikte yüz bölgesinde meydana gelen sarkmaları ortadan kaldırmak için uygulanmaktadır. Bu sayede estetik görünümü bozan ve yer çekimine yenik düşen yüz hatlarını toparlamak mümkündür. İple yüz germe işleminde cilt altına cilt ile uyumlu ipler yerleştirilmekte ve ardından doktor tarafından işlem gerçekleştirilmektedir.

Söz konusu bu ipler, uzun yıllar boyunca birçok cerrahi işlemde sütür materyali olarak kullanılan ve belli bir süre içerisinde eriyebilen maddelerdir. İplerin dokuyu lift etmesi (kaldırması) yanında erime sürecinde dokudaki kolajen üretimini ve elastin sentezini de uyararak cildin daha sıkı ve canlı görünmesini sağlar. İple yüz germe uygulaması, topikal ve lokal anestezi altında klinik şartlarda yapılır.

İple Yüz Germe İşlemi Ne Kadar Sürer?

İple yüz germe, lokal ve topikal anestezi altında yaklaşık 30 dakika kadar sürmektedir. Uygulama öncesinde birtakım kontroller yapılır ve işlem yapılacak bölgedeki deri altına ipler yerleştirilmektedir. İpin tutunduğu bölge, kulak üzeri yani baş içerisi olarak belirlenmektedir. Bu sayede de dikişe gerek duyulmadan işlem tamamlanır. İple yüz germe işleminde anında etki alınmaktadır. Kişiler işlem sonrasında günlük hayatlarına rahatlıkla devam edebilirler.

iple-yuz-germe-islemi

iple-yuz-germe-nasil-yapilir

İple Yüz Germe Sırasında Acı Hissedilir mi?

İple yüz germe ya da bir diğer adıyla ameliyatsız yüz germede topikal ve lokal anestezi uygulandığı için ağrı veya acı hissedilmemektedir. Ancak belirtmek gerekir ki herkesin ağrı veya acı algıları birbirinden farklıdır. Yine de lokal anestezi sayesinde ağrı ve acı hissi en aza indirilmektedir.

İple Yüz Germe Hangi Durumlarda Uygulanabilir?

İple yüz germe işlemleri şu durumlarda uygulanabilir:

  • Genellikle 30-60 yaş arasında, cilt üzerinde deformite ve sarkmaları çok ciddi derecede olmayan kişilere uygulanabilir.
  • Nasolabial bölge ve marionette çizgilerinin düzeltilmesinde etkilidir.
  • Gıdı bölgesinde sarkmaların düzeltilmesinde etkilidir.
  • Kaş kaldırma ve badem göz estetiğinde oldukça çok tercih edilmektedir.
  • Etkisi hemen görülmekle birlikte asıl sonuç 2-3 ay sonra görülür.
  • Etki süresi kullanılan ipin çeşidine özelliğine göre 1-2 yıl arasıdır.
  • Uygulama sonrası görülebilen hafif morluk, ödem ve ciltte germenin etkisiyle oluşabilen şekil değişikliği 10-15 gün içinden düzelir.
  • Uygulama sonrası antibiyotik ve ağrı kesici kullanmak gerekebilir.

İple Yüz Germe İşlemi Nasıl Yapılır?

İple yüz germe, ameliyatsız yüz germe veya iple yüz asma olarak da adlandırılmaktadır. İşlem, topikal ve lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Yaşın ilerlemesi ve yer çekiminin etkisiyle yüzde oluşan sarkmaları gidermek amacıyla yapılan iple yüz germe işleminde kalıcı ya da geçici (eriyebilen) ipler kullanılmaktadır. Bu ipler, cilt altına yerleştirilip yüz ve boyunda meydana gelen sarkma, çizgi ve kırışıklık gibi sorunların tedavisini gerçekleştirir.

Kalıcı olan askı iplerin etkisi 2 yıldan fazla sürmektedir. Geçici yani eriyebilen iplerin etkisi ise üretildiği malzemeye göre değişiklik göstermektedir. Bu etki, 6 ay ile 2 yıla kadar sürmektedir. İple yüz germe, yurt dışında “öğle arası yüz gerdirmesi” olarak adlandırılmaktadır. Bunun nedeni, iple yüz germenin oldukça kısa sürmesi ve öğle yemeği molasında bile yapılabilecek olmasıdır. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Ameliyatsız yüz germe, her ne kadar basit bir işlem gibi gözükse de işlemin mutlaka hijyenik klinik şartlarında yapılması gerekmektedir.

İple Yüz Germe Etkisi Ne Zaman Görülür?

Yüze ip askı, ameliyatsız germe ve iple yüz asma olarak da tabir edilen iple yüz germe, yapıldığı andan itibaren etkisini göstermektedir. Kişiler, tek seansta daha genç bir görünüme kavuşma olanağına sahiptir.

iple-yuz-germe-nedir

iple-yuz-germe-etkisi

İple Yüz Germe Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İple yüz germe öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gerekenler, doktorunuz tarafından detaylı olarak anlatılacaktır. İple yüz germe yöntemi sonrası dikkat edilmesi gerekenler genel olarak aşağıdaki gibidir:

  • Ameliyatsız yüz germe sonrasında işlem yapılan bölgede kızarıklık, kaşıntı, ödem veya kabarıklık görülebilir. Bunlar, birkaç gün içerisinde kısa sürede kendiliğinden geçmektedir. Endişe etmemek gerekir.
  • İşlem sonrasındaki birkaç haftalık süreçte diş tedavisi, aşırı egzersiz ve spor tavsiye edilmemektedir.
  • Oluşabilecek komplikasyonları önlemek adına bir süreliğine sırtüstü yatılması önerilmektedir.
  • İple yüz germe sonrasında güneşten korunmak oldukça önemlidir. Bunun için ciltle uyumlu ve yüksek faktörlü güneş koruyucu krem kullanılmalıdır.
 

Sosyal Medyada Paylaş:

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kozmetik Amaçlı PRP Uygulamaları

Derimiz dış ortamla aramızda bir bariyer oluşturan oldukça özellikli bir organdır. Deride herhangi bir nedenle bir hasarlanma oluşursa doğal bir onarılma süreci başlar. Bu onarılma sürecinde kanımızda bulunan trombositlerden salınan büyüme faktörleri anahtar bir öneme sahiptir....

Kozmetik Amaçlı Kök Hücre Ve Eksozom Tedavileri

Kök hücreler kendini yenileyebilme ve çeşitli hücre türlerine farklılaşma yeteneğine sahip öncü hücrelerdir. Vücudumuzda herhangi bir nedenle bir hasarlanma oluştuğunda, hasarı onarmak için devreye girerek yeniden yapılanma ve onarma sürecinde öncü rol oynarlar. Bu özelliklerinden dolayı son yıllarda onarıcı tıp alanında kullanımları giderek artmaktadır....

Ne Aramıştınız?